top of page
CC! krullen afbeelding 1.jpg

Krullen 

logo CC1.jpg

Wil jij jouw krullen leren kennen ?

Ik kan je hierbij helpen en werk volgens CC1 (Curl Cutting Technique) methode. 

Hoe werkt het ?

Deze techniek kent geen voorknippen, curven of happen knippen. De haarlengte wordt droog geknipt, zodat deze nooit te kort wordt. Door middel van een bepaalde "af-deling " met verticaal knippen in plaats van horizontaal, ontstaat meer volume en meer lucht in de krullen zodat zij vrij kunnen bewegen. 

De eerste afspraak begint met een intake gesprek met de volgende aandachtspunten: 

 • Wat hebben jouw type krullen nodig qua verzorging?

 • Wat is de beste manier om jouw type krullen te drogen?

 • Welke producten zijn het meest geschikt?

 • Hoe draag je jouw krullen?

 • Draag je altijd krullen of wil je ze ook soms nog kunnen stylen?

 • Waar loop je op dit moment tegenaan?

 • Sport je veel?

 • Wil je jouw haren ook vast kunnen dragen?

 • Wat verwacht je van jouw krullen?

 • Hoe kan je de verzorgende producten thuis gebruiken?

Ontplofte krullen?

Het belangrijkste is dat je leert begrijpen wat jouw krullen nodig hebben qua verzorging, vocht en voeding.

De professionele CURLS CONTROLE  producten zoals de 

Krullencrème, de Moisturizer, de shampoo en de curl-definer zorgen samen voor de mooiste krullen. De producten versterken elkaar om die prachtige bouncy krullen te krijgen. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor krullen en krijgen jouw 'ontplofte' krullen weer onder controle. Verder krijgt het haar meer veerkracht en glans.

Belangrijk is ook de bescherming tegen UV- straling, zodat het uitdrogen wordt voorkomen.

Be happy with your curls!

De CURLS CONTROLE producten zijn niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke producten. Natuurlijk zijn ze

up-to-date volgens de strenge eisen van de Europese unie. Een Nederlands product: voor 98% vega

de tubes bestaan voor 87% uit suikerriet.

 

De detox shampoo

Clarifying/Detox shampoo

 

Een heerlijke verfrissende, strippende shampoo die het haar grondig reinigt.

 

Hoe ontstaat Build-up?

Ondanks dat je misschien volgens de CG methode je krullen verzorgt kun je build-up crieëren ook al volg je niet deze methode, ,build-up kun je al snel crieëren door:

1. Natuurlijk opbouw van transpiratie,talg,vuil en                      natuurlijk  olie opbouw.

2. Product opbouw.

3. Ophoping van mineralen uit hard water of chloor.

4. Siliconen.

5. Helaas is het niet zo dat je met een shampoo zonder          een diepe reiniging dit alles kunt verwijderen. In deze          detox shampoo bevinden zich geen sulfaten[SL]maar          een vervanger, olefinesulfonate.[Cocosnoot].

Hoe merk je dat je de detox/ clarifying shampoo nodig hebt? 

1. Je krullen zien er dof uit.

2. Pluist sneller.

3. Krul zakt uit.

4. Hoofdhuid jeukt of schilfert.

5. Je haar voelt en ziet wat vettig.

Maar goed, dat betekent niet dat je elke keer als je onder de douche springt een strippende shampoo moet gebruiken. Gebruik de detox shampoo alleen als je bovenstaande opmerkingen ondervindt. Waarschijnlijk eens in de 4 a 5 weken.

Leer je krullen kennen en begrijpen en geeft ze de juiste verzorging. Advies om na deze detox shampoo 1x te wassen met de cleanser om de PH waarde te herstellen en goed te verzorgen met de moisturizer. Zo begin je weer met een frisse start zonder build-up 

Moisturizer

 

Deze Moisturizer is een super veelzijdig product waardoor je geen overvloed aan producten nodig hebt. De Moisturizer is in te zetten als:

 

 • Conditioner

 • Selfmade product

 • Leave-in 

 • Masker (treatment)

Het is een voedende crème die hydrateert, je krullen verzorgt en je haar weer gezond maakt. Ook zorgt de moisturizer ervoor dat je krullen weer zacht aanvoelen en heerlijk ruiken. Door de krullen goed te voeden en van vocht te voorzien, zorg je ervoor dat de krullen niet meer pluizen, de kleur optimaal wordt behouden en het afbreken van het haar wordt voorkomen. 

 • Geschikt voor alle haartypen.

 • Vrij van siliconen, parabenen, gluten en sulfaten.

 • Uitstekende PH - waarde waardoor de schubben sluiten.

 

Curl Crème 

 

De Curl Crème van Curls Controle definieert de krullen en voegt soepelheid toe, waardoor het de krullen extra bounce geeft. Daarnaast voorziet de crème het haar van veerkracht, geeft het een natuurlijke glans en beschermd het tegen de warmte van warmtetools en UV straling.

 • Vrij van sulfaten en parabenen.

 • De samenstelling van ingrediënten zorgt voor een goede balans waardoor het kroes reduceert.            

Deze Curl Crème is geschikt voor kinderen, mannen en vrouwen die van mooie krullen dromen en dit nu eindelijk werkelijkheid kunnen laten worden. Een beetje van deze crème brengt krullen toe leven en houdt pluis onder controle. Curls Controle Curl Crème creëert prachtige veerkrachtige krullen zonder dat het plakkerig, hard of vettig aanvoelt.

Cleanser 

Deze Cleanser is een licht-schuimende, sulfaatvrije shampoo die het haar mild reinigt zonder te beschadigen. Tevens beschermt de shampoo de natuurlijke vocht - en oliebalans van de hoofdhuid. Daarnaast is het een topproduct voor gekleurd en behandeld haar.

 • Uitstekende PH - waarde van 4.9.

 • Geschikt voor alle haartypes. 

 • Vrij van siliconen, sulfaten en parabenen.

Curl definer

 

Heeft je krul wat versteviging nodig?

Gebruik dan onze Curl Definer. Deze creme-achtige gel versterkt en geeft extra "hold" aan je krul. Het verzwaart niet en wordt niet vettig. De Curl Definer heeft een geheugen van 48 uur. Dit betekent dat de creme ervoor  zorgt dat het product tot 48 uur na het inbrengen opnieuw geactiveerd  kan worden door water toe te voegen aan je haar. Vrij van siliconen , sulfaten, parabenen en gluten.

2A: Lichte "S" - golven.

Het haar ligt dicht tegen het hoofd en krullen veren niet op. Dit is vaak fijn en dun haar en makkelijk te stylen. Kan eenvoudig steil of krullend worden gemaakt.

2B Iets meer "S" - golven dan bij type 2A.

Ook dit type ligt dicht tegen het hoofd en veert niet op. Dit haartype is wat moeilijker te stylen dan 2A en heeft de neiging om te pluizen (Frizz).

2C Haar is vaak wat dikker en grover van structuur.

Dit haartype heeft meer krullen dan types 2A en 2B en is lastiger te stylen. Je zult ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen). 

 

3: Krullend haar.

Dit type haar varieert van licht tot zeer sterk gekruld met duidelijke kruldefinitie en is springerig. Dit haar is makkelijk krullend te stylen of steil te föhnen. Ook al zie je het soms niet direct maar type 3 krullen zijn over het algemeen eerder fijn dan grof van structuur.

 

3A: Krullen met een duidelijk "S"-patroon.

Krullen zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn de krullen groot, los en vaak hebben ze een mooie glans. 3A- krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. De verschijningsvorm van 3A-krullen is sterk afhankelijk van het klimaat. 

3B: Krullen zijn zeer gedefinieerd, springerig en volumineus.

Variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker krullen. De diameter heeft de grootte van een markeerstift. Dit textuurtype is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn. 

3C: Strakke kurkentrekker krulletjes.

Deze hebben veel volume en hebben een  diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen "kinky" zijn (zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met zeer veel haar dicht opeen gepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken maar dit is moeilijker dan bij haartypes 3A en 3B. 3C krullen zijn vaak fijn van structuur. 

4A: Krullen zijn strak opgerold en hebben een "S"- patroon.

Het haar is beter gehydrateerd dan 4B -krullen en heeft een duidelijk krulpatroon. De diameter van de spiralen komt dicht bij die van een haaknaald.

4B: Dit type heeft een "Z"-patroon en minder gedefinieerde krullen.

In plaats van rond te krullen of te spiralen, buigt 4B -haar, met scherpe hoeken als de letter Z. Dit haartype voelt katoenachtig aan. Dit is zeer kwetsbaar haar. dus wees uiterst voorzichtig als je heet stylt!  Dit haartype kan variëren van fijn en dun tot dradig-grof met zeer veel strengen dicht opeen gepakt. 4B-krullen krimpen tot wel 75% van hun werkelijke lengte.

Algemeen

Onze krullenproducten kunnen voor elk type krul worden gebruikt. Op welke manier je ze moet gebruiken, hangt helemaal af van jouw krullentype.

 

CC1

CC1 krullen afbeelding 2.jpg
Screenshot_20210512-141532_Gallery (002).jpg
IMG_6312__[1].jpg
IMG_3275__[1].jpg
bottom of page